Kuukauden kuvissa esittelen valintani kuukauden kuvaksi. Tapani mukaan en ole kovin pedantti kuukausien suhteen. Kuukausia tulee ja menee. Siis joskus voi jäädä kuukausi tai parikin väliin ja toisinaan saattaa tulla useampikin kuva saman kuukauden osalle. Toki yhtenäinen kuukauden teema säilyttäen.

Toukokuu 2021

Tämä isoisän aikaista talonpoikaiselämää ja nostalgiaa tihkuva kuva on Toivosen talonpojan museosta. Museo ja eläinpuisto palveluineen sijaitsevat Kälviällä. Suosittelen vierailemaan – paljon nähtävää sekä lapsille, että varttuneemmille.

Kuvassa esillä olevat entisaikaiset työvälineet ovat minulle vielä mysteeri. Toki niiden käyttötarkoitus olisi selvinnyt opastuksista, mutta kuvattavaa oli niin paljon, että katsoin paremmaksi keskittyä siihen. Seuraavalla kerralla lienee parempi jättää kamera kotiin.

Maaliskuu 2021

Kuukauden kuvassa “Karu ohjaamo” näky ei ole silmiä hivelevä, mutta siitä huolimatta se tärkein oli kunnossa. Auto oli edelleenkin liikenteessä.

Kuva on Armeniasta. Muutama vuosi sitten onnistuin pääsemään mukaan Jaakko Heikkilän Armenia-työpajaan. Työpajan tukikohta oli Edmiadzinissa, joka on kaupunki Jerevanin lähellä.   Armenia on pieni itsenäinen valtio, joka on historian saatossa kohdannut naapureidensa vainon useampaan otteeseen.

Katukuva Edmiadzinissa – kuten kuvan autokaan – ei ollut tulvillaan glamouria, mutta kaikki olennainen löytyi. Ja mikä parasta,  ihmiset olivat ystävällisä ja vieraanvaraisia.

Taulu on saatavilla rajoitettuna editiona verkkokaupasta.

Lokakuu 2020

SKsL järjestää vuosittain teemanäyttelyn. Vuonna 2020 teemana oli “Voima”.

Rakkaus ja viha ovat voimia, jotka inhimillisessä elämässä usein vuorottelevat.

Teoksen sommittelussa on hyödynnetty kolmea eri valotusta. Taustassa ja lattiassa on kuva kivisestä tiiliseinästä. Sitten on kuva omenasta. Omenaan leikattu sydämen muotoinen kuvio symboloi rakkautta. Kolmas valotus, nyrkkiin puristettu käsi, symboloi vihaa.

“Rakkautta ja vihaa” on ostettavissa rajoitettuna editiona verkkokaupasta.

Syyskuu 2020

Syyskuun kuvassa on kolme naishahmoa samoilemassa syksyisenä iltana pimenevässä metsässä.

Kuva on toteutettu useampaa valotusta käyttäen. Kamera vakaasti jalustalla on kuvattu naishahmo saman kuva-alan kolmessa eri paikassa. Kuvan jälkikäsittelyssä mainitut kolme otosta/valotusta on sitten sovitettu yhteen yhdeksi sommitteluksi.

Elokuu 2020

Syksyä ja pimeneviä iltoja ja ruskaa odotellessa on sopiva hetki piipahtaa studiossa. Dellun kanssa on tehty jo useampi kuvasarja. Elokuussa saimme aikaiseksi mm. tällaisen.

Helmikuu 2020

Vieläkö joku muistaa ajan ennen CoVid-19 pandemiaa.Kuva on otettu Gran Canarialla tammi-helmikuun taitteessa. Siis aikana, jolloin korona oli vain jokin etäinen ja harmiton flunssa.